Klik Op De Vraag Om Het Antwoord Te Zien!

Waarom geld uitgeven aan een professionele fotograaf?

Er zijn meerdere redenen om u foto’s door een professioneel te laten maken. Natuurlijk is dit een persoonlijke keuze. Maar zie het zo, onze dieren zijn een deel van het gezin en we koesteren die dan ook diep in ons hart. Jammer genoeg blijft ons “gezinslid” voor een veel kortere periode bij ons dan we durven hopen. Door een professionele fotosessie creëren we een persoonlijke ervaring, met als resultaat een aandenken van een speciaal moment die een leven lang meegaat. Het zal je niet berouwen iets te hebben waarmee je kunt terug kijken op de liefde en de tijd die jullie samen deelden. Wat je wel zal berouwen, is er geen hebben!!

Waarom Boone Arne Portret en dierenfotografie?

Wanneer je een sessie boekt bij mij, weet je dat je producten van hoge kwaliteit krijgt met creatieve en leuke foto’s. Met mijn ervaring, eindeloos geduld en zeer kalme energie ben ik in staat een connectie met u dier te maken en hun persoonlijkheid vast te leggen op mijn eigen, unieke manier.

Dieren zijn mijn specialiteit en passie… Ik ben geen huwelijksfotograaf die occasioneel portretten met dieren doe, Ik ben een dierenfotograaf!

Mijn dier kent geen commando’s, is dat erg?

Hoewel de basis commando’s een bonus zijn, is het zeker niet noodzakelijk. Ik heb al heel veel verschillende rassen, karakters en gradaties van training gefotografeerd. En zelf met de minst getrainde dieren heb ik al mooie foto’s bekomen. Je komt bij mij voor mijn ervaring, geduld en visie.

Mijn dier is snel bang, hyper, enz. Is dat een probleem?

Op zich is dit geen enkel probleem. In deze gevallen bewijst de infosessie zijn waarde, ik leer uw dier kennen en kan ik met eigen ogen zien welke persoonlijkheid uw dier heeft. Aan de hand daarvan kijken we welke richting we uitgaan. Een hyper of schuw dier vergt iets meer geduld en ervaring dan een sociaal dier, maar gewoonlijk bereik ik de foto’s die je wenst. De verwachtingen kunnen een klein beetje variëren, maar de kwaliteit veranderd nooit!
Begrijpen wat uw dier motiveert (klank, gebaren, commando’s, snoepjes) is van belang, dit is belangrijke informatie om te weten. Ik begrijp dat sommige dieren speciale aandacht nodig hebben, sommige hebben angst van nieuwe plaatsen anderen dan weer van de flitslichten. Dit is waarom ik mijn tijd ruim reken per sessie, sommige hebben gewoon meer tijd nodig om zich comfortabel te voelen. Onthoud ook wanneer we afspreken met de sessie, ik niet meteen start met foto’s te maken. In de plaats daarvan neem ik de tijd om uw dier zijn ding te laten doen, hj/zij krijgt de tijd om alles af te snuffelen.

Zal mijn dier kunnen omgaan met de spotlight?

Een relaxte en comfortabele sfeer is voor mij een prioriteit, zowel voor u als uw dier. De sessie ervaring is losjes en relaxt! Het kan wat intimiderend zijn om professionele foto’s te laten maken. Maar je moet hieover zeker geen stress hebben (die hebben we in het dagelijkse leven al genoeg!). Er is niet veel verschil met een ontspannende wandeling in het park, maar dan met wat meer stoppen langs de weg. Er is geen druk op jou of uw dier! Sommige dieren reageren anders wanneer ze in de spotlight geplaatst worden, maar dit ben ik gewoon. Ik bekom de foto’s die we willen, gegarandeerd! Het gaat allemaal om geduld en ervaring, en als het over fotograferen van dieren gaat, heb ik er in overvloed!

Wat als ik de foto’s niet mooi vindt?

Een opmerking die ik dagelijks hoor is “ mijn dier staat nooit goed op foto’s “ en keer op keer staat men versteld van de resultaten. Of u dier nu zo donker is als de nacht, hyperactief of schuw is , ik creëer de foto die je wilt. Gegarandeerd! Mocht dit toch het geval zijn doen we een nieuwe fotosessie zonder kost voor u. Let wel dat foto’s uit de eerste sessie niet meer beschikbaar zullen zijn om aan te kopen tijdens de tweede presentatie. Indien we dan nog het gewenste resultaat niet behalen, zie ik het als een falen van mezelf en kan de sessieprijs terugbetaald worden.

Wat als ik niet kan kiezen uit de foto’s?

Ik weet dat het overweldigend kan zijn om een keuze te maken uit de foto’s, en beslissingen nemen over jullie investering. Daarom is het belangrijk dat we apart van de fotosessie, een presentatiesessie plannen. Uw presentatiesessie is een samenwerking: we maken samen een keuze uit de foto’s indien nodig bewerken we enkele foto’s anders, en bespreken de mogelijke eindproducten, afmetingen en/of collages. Eender in wat je geïnteresseerd bent, ik begeleid u door de keuzes op zoek naar wat beste past binnen uw budget en stijl, zodat je binnenkort kunt genieten van uw nieuwe foto’s

Kan ik enkel en alleen de digitale bestanden kopen?

Vooraleer ik hier rechtstreek op antwoord wil ik hier het een en het ander verduidelijken. Terwijl de digitale bestanden ideaal zijn als back up en u foto’s kunt bekijken op u computer, het is geen afgewerkt eindproduct.

Mijn ondervindingen zijn, wanneer digitale bestanden het enigste is dat je meeneemt na een professionele fotosessie, je maar een deel van de ervaring krijgt. De bestanden gaan hoogst waarschijnlijk in een schuif eindigen om nooit meer gezien te worden, Of op de computer waar je ze van tijd tot tijd eens bekijkt, of ze worden op goedkope materialen geprint zonder correct contrast, geen kleurechtheid waarvan kleuren dan na enkele jaren beginnen afgaan.

Het doel van een sessie bij Boone Arne Portret en Dierenfotografie is niet enkel om mooie foto’s te maken, maar ook een voelbare, visuele deugd van die foto’s te creëren. Mijn producten hebben allemaal correcte kleuren, contrast en zijn bedoeld om een leven lang mee te gaan.

Nu het korte antwoord:

Je krijgt gratis, of een grote kortingen voor digitale bestanden op usb in een opbergdoos wanneer er bepaalde criteria voldaan worden bij de presentatiesessie, Of je kunt ook enkel en alleen de digitale bestanden bestellen op de presentatiesessie.

Ik kan niet wandelen met mijn hond zonder leiband, maar wil toch een buitensessie.

Leibanden kunnen zonder probleem verwijderd worden in de nabewerkingen, en zijn dan ook inbegrepen in de prijs. Bij de presentatie gaan de meeste, zo niet alle foto’s al zonder leiband zijn. Ik breng op de sessie speciale leibanden mee om dit in de nabewerking te vergemakkelijken, maar het belangrijkste is dat je enkel een leiband gebruikt waar jij je goed bij voelt. Jij kent je hond het beste, en we willen dan ook zeker geen weglopende honden!

Mijn dier heeft niet de mooiste kleuren, ga je goeie foto’s kunnen nemen?

Alles draait om de belichting, of het nu in de studio of op verplaatsing is, zoek en gebruik ik het beste licht om uw dier zijn vacht te belichten. Je zou wel eens versteld kunnen staan hoe goed uw dier op foto kan staan!

Hoe bereid ik mijn dier voor op de fotosessie?

In geval van een studiosessie is het best dat je plant om een wandeling te doen voor je naar de studio komt, ik raad af om speeltjes mee te brengen naar de studio, omdat de meeste honden een bijna een obsessieve focus hebben voor hun lievelingsspeeltje. In geval van een buitensessie is alles toegelaten qua speeltjes, en dient er ook geen wandeling geplant te worden voor de fotosessie.

Indien je hond zeer kieskeurig is op snoepjes (of een allergie heeft) kunnen deze meegebracht worden, snoepjes gebruik ik enkel als stok achter de deur voor het geval ik niet de gewenste uitdrukkingen op een andere manier bekom.

Moet ik met mijn hond naar het trimsalon?

Dit is een persoonlijke keuze, jij weet hoe uw hond er het best uitziet. Als je de keuze maakt om gebruik te maken van een trimsalon, Raad ik aan om dit een dag of twee dagen voor uw fotosessie te doen. Voor vele honden zijn de twee samen op één dag misschien iets te veel stress.

Moet ik iets speciaal aantrekken van kledij?

Het belangrijkste is dat je u goed voelt in uw kledij. Belangrijk is dat er geen drukke motieven opstaan, liefst één solide kleur die contrasteert met uw dier. In geval van portretten met het gezin gelden de zelfde regels, met als toevoeging dat de kleuren onderling best elkaar aanvullen.

Mijn hond is agressief naar andere honden, komen we andere honden tegen?

Ik plan mijn sessie met voldoende tussenruimte zodat de dieren elkaar niet kruisen. Daarom vraag ik om op tijd maar ook niet te vroeg op de afspraak te zijn. Maak me duidelijk wanneer er sprake is van agressie problemen bij uw dier, zodat ik er rekening kan mee houden en uw dier voorzichtig behandel.

Welke tijd van de dag is het best voor een fotosessie?

Voor een fotosessie in de studio maakt dit niet uit. Voor een buitensessie daarentegen is het aan te raden ’s morgens of in de vroege avond, terwijl het gouden uur (één uur voor zonsondergang) een aparte stijl met zich meebrengt die zich perfect schikt voor portret foto’s.

Wanneer het bewolkt is maakt dit niet uit.

Wat als het regent wanneer de sessie gepland staat?

Als we weten dat het zal regen op jullie dag maken we een nieuwe afspraak zonder bijkomende kost. Wanneer het regent als we al ter plaatse zijn kijken we naar de ernst van het weer. Als het enkel motregen is kan de sessie voorgezet worden en levert dit vaak de beste foto’s op. Indien het toch te erg wordt maken we zonder kost een nieuwe afspraak. Want dit is niet leuk voor u, uw dier en mijn camera.

Welke dieren zijn welkom?

Iedere gelegenheid om een dier te fotograferen is welkom. Van kleine cavia’s in de studio tot grote boerenpaarden in de wei.

Doe ik beter een studiosessie of een buitensessie?

Dit is volledig jouw keuze.

Studiosessies leveren meer de nette en geborstelde foto’s op zonder afleiding en zijn geschikt voor ieder dier die in de studio past. Terwijl buitensessie’s meer een natuurlijk gevoel geven en kunnen de favoriete plaatsen of activiteiten weerspiegelen. Al raad ik af om met een schuw dier een buitensessie te doen en met een hyperactief dier een studiosessie, al zijn beide wel mogelijk.

Mag ik iemand meebrengen naar de sessie?

Natuurlijk.

Je mag meebrengen wie je wilt maar probeer dit tot een minimum te beperken zodat er niet teveel afleidingen zijn voor u dier. Het ideale is 2 personen. Kinderen mogen natuurlijk ook meegebracht worden, dit is dan meteen die ideale gelegenheid om die lang gedroomde gezinsfoto’s te maken.

Wat als er iets tussenkomt en ik de afspraak noodgedwongen moet verplaatsen?

In geval van overmacht kan dit natuurlijk altijd zonder probleem. In andere gevallen kunnen we een sessie tot 48 uur op voorhand verplaatsen. Minder dan 48 uur kan er een forfaitaire vergoeding worden gevraagd van €30, dit wordt geval per geval bekeken.

Nog onbeslist of een fotosessie iets voor jou is?
Boek vrijblijvende kennismakingssessie, maak uw bezorgdheden duidelijk.
En hopelijk kan ik je dan helpen om een duidelijk geïnformeerde keuze te maken.